|
Название (рус.): | Продукты сельскохозяйственные пищевые. Определение содержания сырой клетчатки. Модифицированный метод Шеррера |
Название (англ.): | Agricultural food products; Determination of crude fibre content; Modified Scharrer method |
Описание (англ.): | The method is applicable to cereals and cereal products as well as to certain products containing less the 1 % of crude fibre. It consists in boiling with a mixture of acetic acid, nitric acid and trichloroacetic acid (after any necessary grinding and defatting). Then separation and washing of the insoluble residue on a filter crucible. Drying and weighing of the insoluble residue, and determination of the loss of mass on incineration. |
Дата регистрации: | 01.07.81 |
Дата введения: | 01.06.81 |
Код КГС: | Н09 |
Код ОКСТУ: | 9109;9209 |
Код ОКС(МКС): | 67.050 |
Код ОКП: | 9109;9209 |
Нормативные ссылки: | AMD 5061-1986, EQV*BS 6215 PART 2-1981, EQV*NF V03-041-1981, EQV |
Ключевые слова: | AGRICULTURAL PRODUCTS CEREAL PRODUCTS COMPONENTS DETERMINATION FOOD PRODUCTS INDEXES (RATIOS) INSOLUBLE MATTER TESTING TESTS |
|