Масла и жиры животные и растительные. Определение числа омыления
Название (англ.):
Animal and vegetable fats and oils; determination of saponification value
Описание (англ.):
The second edition cancels and replaces the first edition (ISO 3657:1977), of which it constitutes a technical revision. The method consists in boiling of a sample under reflux with ethanolic potassium hydroxide solution, followed by titration of the excess potassium hydroxide with standard volumetric hydrochloric acid solution.
Заменён стандартами:
ISO 3657:2002
Заменяет стандарты:
ISO 3657(1977)
Дата регистрации:
01.02.89
Дата введения:
15.12.88
Дата отмены:
13.06.02
Код КГС:
Н19;Н69
Код ОКСТУ:
9109
Код ОКС(МКС):
67.200.10
Код ОКП:
9109
Нормативные ссылки:
NF ISO 3657(1990/AFNOR), EQV*NF T60-206(1990/AFNOR), EQV*BS 684 PART 2 SECTION 2.6(1989/BSI), EQV ISO 5555-1983*ISO 661-1980
Ключевые слова:
ANIMAL FATS ANIMAL OILS CHEMICAL ANALYSIS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING DETERMINATION FATS OILS SAPONIFICATION NUMBER VEGETABLE FATS VEGETABLE OILS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN