Жиры и масла животные и растительные. Определение числа Бемера
Название (англ.):
Animal and vegetable fats and oils; determination of Boemer value
Описание (англ.):
Specifies two methods: They consist in crystallizing of the sample in diethyl ether or acetone, according to the method used. Then elimination of the non-saturated adhering triglycerides, either by special treating with diethyl ether or with acetone, followed by saponifying of a part of the saturated triglycerides with anethanolic potassium hydroxide solution, acidifying of the soap solution with dilute hydrochloric acid and extraction of the fatty acids with diethyl ether (method I) or n-hexane (method II). Simultaneous determination of the melting points of the dry triglycerides and the fatty acids.
Заменяет стандарты:
ISO 3577(1976)
Дата регистрации:
02.03.90
Дата введения:
15.12.88
Дата отмены:
01.06.94
Код КГС:
Н19;Н69
Код ОКСТУ:
9109
Код ОКС(МКС):
67.200.10
Код ОКП:
9109
Нормативные ссылки:
DIN 10271-1977, EQV*NF ISO 3577(1990/AFNOR), EQV*NF T60-231(1990/AFNOR), EQV*NP-4128-1(1991/IPQ), EQV*NP-4128-2(1991/IPQ), EQV*BS 684 SECTION 2.23(1989/BSI), EQV ISO 5555-1983*ISO 661-1980
Ключевые слова:
ANIMAL FATS BOMER NUMBER DETERMINATION FATS LARD OILS TESTING TESTS