Фрукты, овощи и продукты их переработки. Определение содержания мышьяка. Спектрофотометрический метод с применением диэтилдитиокарбамата серебра
Название (англ.):
Fruits, vegetables and derived products; Determination of arsenic content; Silver diethyldithiocarbamate spectrophotometric method
Описание (англ.):
The method consists in decomposing a test portion, reducing arsenic (V) to arsenic (III) with tin(II) chloride and transforming the arsenic into arsine by action of nascent hydrogen, forming a red coloured complex by the action of the arsine on silver diethyldithiocarbamate and measuring at a wavelength of 520 nm.
Дата регистрации:
01.12.82
Дата введения:
01.12.82
Код КГС:
Н59
Код ОКСТУ:
9709;9109
Код ОКС(МКС):
67.080.01
Код ОКП:
9709;9109
Нормативные ссылки:
NF V05-120-1976, NEQ
Ключевые слова:
AGRICULTURAL PRODUCTS ARSENIC CHEMICAL ANALYSIS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING DETERMINATION OF CONTENT FRUITS SPECTROPHOTOMETRY VEGETABLES CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN