Органолептический анализ. Методология. Парные сравнительные испытания
Название (англ.):
Sensory analysis; Methodology; Paired comparison test
Описание (англ.):
Specification of a technique for detecting differences in the organoleptic attributes of two products. The principle consists in presentation of a pair of samples to assessors; one sample may be a control. Following testing, written response by the assessors, and interpretation of the replies obtained. Specimen answer forms are given in an annex A. An annex B shows practical examples of application.
Дата регистрации:
01.04.83
Дата введения:
01.03.83
Код КГС:
Н09
Код ОКСТУ:
9109;9209
Код ОКС(МКС):
67.240
Код ОКП:
9109;9209
Нормативные ссылки:
BS 5929 PART 2-1982, EQV*DIN 10954-1986, NEQ*NF V09-012-1983, EQV*UNI ISO 5495-1987, EQV*LMBG L 00.90-8-1987, NEQ*UNE 87-005-91(1991/AENOR), EQV*DIN 10954-1994, NEQ