Фрукты, овощи и продукты их переработки. Определение содержания железа. Фотометрический метод с применением 1,10-фенантролина
Название (англ.):
Fruits, vegetables and derived products; Determination of iron content; 1,10- Phenanthroline photometric method
Описание (англ.):
The method consists in decomposing the organic matter, followed by reduction of trivalent iron by hydroxyammonium chloride, forming, in a buffered medium, of the stable iron(II)/1,10 phenanthroline complex, and photometric measuring of the red-coloured complex at a wavelength of 508 nm.
Дата регистрации:
01.05.78
Дата введения:
01.05.78
Код КГС:
Н09
Код ОКСТУ:
9109;9709;9760;9160
Код ОКС(МКС):
67.080.01
Код ОКП:
9109;9709;9760;9160
Нормативные ссылки:
NF V05-117-1974, EQV*UNE 34-224-81-1981, EQV
Ключевые слова:
CHEMICAL ANALYSIS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING DETERMINATION OF CONTENT FRUIT-AND VEGETABLE PRODUCTS FRUITS IRON SPECTROPHOTOMETRIC ANALYSIS SPECTROPHOTOMETRY VEGETABLES CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN