|
Название (рус.): | Сок яблочный, концентрированный яблочный сок и напитки, содержащие яблочный сок. Определение содержания патулина. Часть 2. Метод с применением тонкослойной хроматографии |
Название (англ.): | Apple juice, apple juice concentrates and drinks containing apple juice; determination of patulin content; part 2: method using thin layer chromatography |
Описание (англ.): | The principle of the method specified is extraction of patulin in a mixture of ethyl acetate and chloroform (3:2 by volume), filtration of the extract on a silica-gel column and qualitative and quantitative determination by means of two-directional thin-layer chromatography. The spots are developed using a 3-methyl-2-benzothiazoline hydrazone (MBTH) hydrochloride solution. The limit of detection is 25 |
Заменяет стандарты: | ISO/DIS 8128-2 DAM(1992.06) |
Дата регистрации: | 01.08.93 |
Дата введения: | 01.07.93 |
Код КГС: | Н59 |
Код ОКСТУ: | 9163 |
Код ОКС(МКС): | 67.160.20 |
Код ОКП: | 9163 |
Ключевые слова: | AGRICULTURAL PRODUCTS BEVERAGES CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING CHROMATOGRAPHY DETERMINATION OF CONTENT FOOD PRODUCTS FRUIT JUICES FRUITS PATULIN TESTING THIN-LAYER CHROMATOGRAPHY VEGETABLES CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN THIN-LAYER CHROMATOGRAP FRUIT-AND VEGETABLE JUICES |
|