Масло сливочное. Определение содержания воды, обезжиренных сухих веществ и жира в одной пробе для анализа (контрольный метод)
Название (англ.):
Butter; Determination of water, solids-not-fat and fat contents on the same test portion (Reference method)
Описание (англ.):
Depending on the content to be estimated the method described uses three different steps for determination, i.e. drying of a known mass of butter at 102 +/- 2 degrees centigrade and weighing to determination the loss of mass, extraction of the fat from the dried butter with light petroleum or n-hexane and weighing of the residue, and calculation of the fat content by difference.
Заменён стандартами:
ISO 3727-1:2001, ISO 3727-2:2001, ISO 3727-3:2003
Дата регистрации:
01.11.77
Дата введения:
01.11.77
Код КГС:
Н19
Код ОКСТУ:
9209;9221
Код ОКС(МКС):
67.100.20
Код ОКП:
9209;9221
Нормативные ссылки:
BS 5086 PART 2-1984, EQV*NP-2283-1984, NEQ*NP-900-1985, NEQ*EN ISO 3727-1995, EQV*DIN EN ISO 3727-1995, EQV*BS EN ISO 3727(1995/BSI), EQV*NF V04-392(1995/AFNOR), EQV*NF EN ISO 3727(1995/AFNOR), EQV
Ключевые слова:
BUTTER CHEMICAL ANALYSIS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING DETERMINATION OF CONTENT DRY MATTER FATS FOOD PRODUCTS REFERENCE METHODS TEST SPECIMENS WATER CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN