|
Название (рус.): | Перец черный и перец белый в зернах или молотый. Определение содержания пиперина. Спектрофотометрический метод |
Название (англ.): | Black pepper and white pepper, whole or ground; Determination of piperine content; Spectrophotometric method |
Описание (англ.): | Describes a method based on a number of international collaborative studies carried out over a long period of time. The method seeks to optimize a number of variables in an attempt to define procedures and provide a common measure of the pungency of pepper. The principle consists in the extraction of the pungent compounds with ethanol and spectrophotometric measurement at 343 nm. |
Дата регистрации: | 01.11.82 |
Дата введения: | 01.11.82 |
Код КГС: | Н59 |
Код ОКСТУ: | 9109;9199 |
Код ОКС(МКС): | 67.220.10 |
Код ОКП: | 9109;9199 |
Нормативные ссылки: | BS 4585 PART 12-1983, EQV*NF V32-078-1982, EQV |
Ключевые слова: | AGRICULTURAL PRODUCTS ALKALOIDS PEPPER PEPPERCORNS SPECTROPHOTOMETRIC ANALYSIS SPECTROPHOTOMETRY SPICES TESTING TESTS |
|