Масло сливочное. Определение содержания соли (контрольный метод)
Название (англ.):
Butter; Determination of salt content (Reference method)
Описание (англ.):
Specifies a method consisting in melting a test portion by the addition of boiling water, and titrating the chlorides in the mixture with a standard volumetric silver nitrate solution, using potassium chromate as indicator (known as the Mohr procedure). The salt content determined is expressed as sodium chloride as a percentage by mass.
Заменён стандартами:
ISO 1738(1997.12)
Дата введения:
01.02.80
Дата отмены:
01.12.97
Код КГС:
Н19
Код ОКСТУ:
9209;9222
Код ОКС(МКС):
67.100.20
Код ОКП:
9209;9222
Нормативные ссылки:
DIN 10323-1971, EQV*NF V04-314-1985, EQV*NP-1509-1985, EQV*LMBG L 04.00-10-1981, EQV
Ключевые слова:
AGRICULTURAL PRODUCTS BUTTER CHEMICAL ANALYSIS CHEMICAL ANALYSIS AND TESTING DAIRY PRODUCTS DETERMINATION OF CONTENT REFERENCE METHODS SALT (FOOD) SODIUM CHLORIDE CHEMICAL ANALYSIS AND TESTIN